Etalages met inzicht
Tel: 06 2755 8629

Referentie Marieke

Mijn naam is Marieke Arends ik heb bij het bedrijf ‘In-Zichtetalages’ stage gelopen in de periode van 17 augustus tot 22 januari 2015/2016 stagegelopen.

Het bedrijf ‘In – zicht etalages’ is een eenmansbedrijf, dat langs winkels gaat om daar de aankleding van de etalages te verzorgen. De eigenaresse van het bedrijf is Ineke Scholten, een oud studente van het Cibap die al minstens 15 jaar in het vak zit en bevoegd is om les te geven. Het bedrijf richt zich vooral op kleine zelfstandige bedrijven en niet op grote ketens. De opdrachten worden in diverse branches uitgevoerd zoals reisbureaus, opticiens, fotostudio’s, kapsalons en drogisterijen. Dit is verspreid door heel Nederland: Van Brabant tot Den Haag. Hierdoor word je topografisch inzicht breder, zie je veel soorten winkels en leer je een hoop verschillende mensen en stijlen kennen. Je leert en beleeft veel als je aan het werk bent bij een opdrachtgever. Je moet je aanpassen aan de winkel, improviseren en zorgen dat je een geslaagde etalage neerzet dat passend is bij de winkel. Je werkt altijd samen met Ineke. Samenwerken en sociaalvaardig zijn is dus wel belangrijk. Ineke geeft je de ruimte om zelf te proberen maar schiet je te hulp als het niet lukt. Ook kun je met vragen altijd bij haar terecht en krijg je ruimte voor je schoolopdrachten. Hierdoor is er een fijne werksfeer waar je gewoon jezelf kan zijn. Goed communiceren is belangrijk als je iedere dag samen aan het werk bent. Het leuke aan een eenmansbedrijf is dat je bijna alles van dichtbij meemaakt. Als er geen opdracht staat ingepland, ben je met werkzaamheden bezig zoals voorbereiden van een volgende opdracht, sociale media en de website bijhouden, decoratiemateriaal inkopen en op de hoogte blijven van de trends.

Ik kijk met goede ervaringen terug op deze stage. Ik heb een heleboel gezien en geleerd maar vooral een leuke tijd gehad. Het klikte goed met Ineke en hierdoor konden we super samenwerken. Persoonlijk vond ik het ook prettig om als eerste stage bij een klein bedrijf te beginnen dat in de buurt zat. Hierdoor leg je de lat niet meteen te hoog voor je zelf, want een stage is als intensief genoeg. Doordat je altijd samenwerkt heb je goede begeleiding en kun je steeds van elkaar leren. Je ziet in een klein bedrijf wat er allemaal bij komt kijken om een bedrijf draaiend te houden.
Deze stageplaats is voor studenten aan te raden voor een student die sociaalvaardig is, creatief is, zelf onderneemt, samen kan werken, het fijn vindt om in een persoonlijke werksfeer te zijn, veel reizen geen probleem vindt en natuurlijk de richting ‘Vormgever product presentatie’ doet.

over-mij